VF Värmland

12.09.2014 13:29

 

Värmlands Folkbladfredag 12 september - vecka 37
 

 

Munkfors socialchef polisanmäld

Munkfors

Tjänstemän inom Munkfors socialförvaltning hotar och ljuger och tvångsomhändertar för många barn. Det hävdar en föräldragrupp som polisanmält fyra tjänstemän för maktmissbruk.

Det är nybildade föräldragruppen Maktlösabarn i tiden som pekar ut Munkfors socialchef Per-Ola Olsson, en socialsekreterare samt två offentligt anställda personer för att missbruka sina befogenheter i syfte att tvångsomhänderta fler barn än nödvändigt enligt lagen om vård av unga, LVU.

– Socialsekreteraren ljuger, hotar och gör vad som helst för att få igenom sina LVU-fall. NN (socialsekreteraren) hjälper ingen familj, hon bara hotar eller tar barnen direkt, säger gruppens initiativtagare som själv fått sina barn tvångsomhändertagna.

Föreningen avser att hålla en manifestation utanför kommunhuset i Munkfors. Man håller också på med en stämningsansökan mot kommunen. Parallellt kommer Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, att granska kommunens arbete med unga.

Den utpekade socialsekreteraren vill inte ge några kommentarer i ärendet. Socialchefen Per-Ola Olsson har trots upprepade försök inte gått att nå.