Blogg

Låt familjerna få sin frihet, låt barnen få känna trygghet och kärlek med sina föräldrar - FRIHET!

26.07.2015 14:25

                                

Vi kämpande familjer kämpande genom blod, svett och mängder av tårar och det var det värt

varje liten sekund för att idag kan vi hålla våra älskade barn och se hur glädjen sprider sig och 

hur deras små vackra ögon får tillbaka sin lyster som försvann bakom hopp och förtvivlan.

Vi fanns där hela tiden och vi gav aldrig upp och låt oss äntligen få känna att livet är något 

vackert och det finns en tro, ett hopp och mängder av kärlek <3

 

 

 

 

                       

Läs mera

Kritik från IVO risk för vite på 500 000 kr

26.07.2015 13:52

https://www.vf.se/nyheter/munkfors/kritik-mot-munkfors

Munkfors får kritik för LVU-hantering

Munkfors

Kommunen måste vidta flera åtgärder – annars vite på 500 000.

I oktober 2014 genomförde IVO, inspektionen för vård en inspektion i Munkfors. Syftet var att granska huruvida kommunen hanterade ärenden gällande barn och unga enligt den gällande lagstiftningen.

I fredags kom IVO med sitt beslut: Munkfors måste vidta en rad åtgärder innan 1 oktober – annars måste man betala en halv miljon i vite.

– Vi tar naturligtvis till oss av kritiken, som är befogad, och tar detta på högsta allvar. En del saker är redan gjorda men det återstår väldigt mycket. Vi bildar en utvecklingsgrupp som ska hålla i arbetet och se till att åtgärder vidtas inom utsatt tid, säger Eric Henriksson (S), socialnämndens ordförande.

Läs också: Socialen i Munkfors räknar med kritik från IVO

 

Läs mera

Drabbade familjer vill ha UPPRÄTTELSE!

04.01.2015 18:55
Under hösten har drabbade föräldrar demonstrerat med plakat och tända ljus utanför kommunhuset i Munkfors.
Under hösten har drabbade föräldrar demonstrerat med plakat och tända ljus utanför kommunhuset i Munkfors. FOTO: PRIVAT

Nu vill mammorna få hem sina barn

MUNKFORS: LVU-handläggaren har bytts ut och sedan sagt upp sig

Den hårt kritiserade socialsekreteraren har sagt upp sig – frivilligt eller ofrivilligt är oklart. Nu hoppas mammorna i Munkfors att de tvångsomhändertagna barnen ska få komma hem till sina familjer.
Publicerad: 2014-12-23 06:00
 
LÄS OCKSÅ:
 

Andrea (som egentligen heter något annat) är en av fler berörda föräldrar i den lilla kommunen. Efter NWT:s artiklar i augusti har hon stått i spetsen för protesterna mot de många LVU-ingripandena. Mammor och pappor har demonstrerat, tänt ljus utanför kommunhuset och anmält kommunen för myndighetsmissbruk.

I förra veckan kom beskedet att den hårt kritiserade socialsekreteraren som skött LVU-ärendena har sagt upp sig. Hon får 260 000 kronor i avgångsvederlag för att hon lämnar sitt jobb.

”En bekräftelse”

– Jag ser det som en bekräftelse på att kommunen förstått att det gått fel, säger Andrea.

– Nu har hon fått gå och då tycker jag inte att de kan hålla våra barn kvar. De bör återförenas med sina familjer.

– Två nya socialsekreterare har under hösten tagit över våra ärenden. Det pågår hemtagningsutredningar och jag hoppas det leder till att barnen får komma hem. Jag är beredd att komma till ett utredningshem om det är enda chansen att visa att det inte är något fel på mig som förälder.

Tillsynsärende

Socialförvaltningens tillämpning av LVU är också föremål för en rättsprocess och ett tillsynsärende.

Munkfors kommunchef Jan-Olof Appel ville i förra veckan inte närmare kommentera uppgörelsen med den kritiserade LVU-handläggaren.

– Socialsekreteraren har sagt upp sig och vi är överens om ett belopp, sa han.

I NWT:s granskning av de senaste årens LVU-ärenden i Värmlands län står Munkfors i absolut särklass med tre gånger så många tvångsomhändertaganden per invånare som tvåan Forshaga.

Arne Skorup
054-19 96 13
Skriv ut!  Skriv ut!  |  Tipsa en vän!  Tipsa!  |  Rätta fel i artikeln!  Rätta!

 

Läs mera

Socialsekreterare får gå , med 260 000 kr - Munkfors Kommun

04.01.2015 18:48

Socialsekreterare har sagt upp sig

MUNKFORS: Får 260 000 av kommunen

En socialsekreterare har fått 260 000 kronor från kommunen i samband med att anställningen upphör. 
– Det handlar om ett antal månadslöner, säger kommunchef Jan-Olof Appel.
Publicerad: 2014-12-19 19:23 | Uppdaterad: 2014-12-19 22:45
 

Vad som föranleder uppgörelsen vill Appel inte kommentera.

– Socialsekreteraren har sagt upp sig och vi är överens om ett belopp, är den förklaring han ger.

Det skulle kunna tydas som att arbetsgivaren köpt ut den anställde. Men det kan också ha blivit en ohållbar situation för socialsekreteraren som fått mycket kritik i sin yrkesroll från föräldrar som fått sina barn omhändertagna.

Munkfors är den kommun i Värmland som under senare år omhändertagit flest barn i förhållande till invånarantalet, något som uppmärksammades i NWT 19 augusti i år.

En grupp föräldrar polisanmälde i september såväl socialchefen som en av socialsekreterarna. Man har även anmält kommunen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som inlett en utredning.

Det är förvaltningsrätten som beslutar i ett LVU-ärende, efter anmälan från kommunens sociala enhet.

Peter Nilsson
0563-79 10 62
Skriv ut!  Skriv ut!  |  Tipsa en vän!  Tipsa!  |  Rätta fel i artikeln!  Rätta!
 
 
 

 

Läs mera

Skolinspektionen ställer krav på Munkerudsskolan

27.11.2014 12:05

https://www.vf.se/nyheter/munkfors/skolinspektionen-staller-krav-pa-munkerudsskolan

 

 

Detta är starten på hela historien om LVU tagandet av alla mina fyra barn och en bekräftelse på att saker och ting inte gick rätt till. Min son mådde så pass dåligt i skolan och ingen förstod detta, istället går man bakom ryggen och lägger skulden på föräldrarna. Vägrar att se till barnets behov och hjälpa honom på rätt sätt, lättare att gå till socialen istället så de kan få få placera fyra barn! Min son gick i Ransäter skolan där allt gick bra med en liten trygg klass på max 6 barn till att trycka in honom i en klass med 35 barn och tycka att det var ok att behandla barnen med de speciella behoven på detta sätt, fler mammor har berättat hur deras barn mådde under denna tiden. Alla våga inte säga till och framförallt inte nu då risken att socialen blir inblandad tillsammans med skolan hur som helst.

 

Skolinspektionen ställer krav på Munkerudsskolan

Munkfors

Skolinspektionen ställer krav på ett åtgärdsprogram för en elev vid Munkerudsskolan i Munkfors. Eleven har särskilda behov och enligt anmälaren hade eleven en dag kommit hem med ett hopprep och hade fått höra av en annan elev att han skulle dra den runt huvudet.

Denna händelse utgör dock inte kränkande behandling, enligt Skolinspektionen.

Anmälaren anser att eleven inte fått sitt behov av stöd tillgodosett i skolan. Munkfors kommun har i sitt yttrande sagt att åtgärder vidtagits för att möta elevens behov. Eleven bytte skola och Skolinspektionen anser att eleven då borde ha fått ett nytt åtgärdsprogram eftersom nya lärare blev ansvariga och kräver att ett sådant upprättas, följs upp och utvärderas.

Enligt anmälaren ska eleven ha hittats utanför skolans område när föräldern skulle hämta denne. Kommunen anser att det är föräldrarnas ansvar att ha barnen under uppsikt vid lämning och hämtning. Skolinspektionen anser inte att det är visat att skolan brustit i sitt tillsynsansvar men framhåller vikten av att skolan tydligt informerar föräldrar om var skolans ansvar börjar och slutar.

 

Läs mera

Ceremoni för de omhändertagna barnen under Maktmissbruk

25.11.2014 16:36
 
Ceremoni på fredag <3

Vi har i  både stora och små föreningar skapat en Ceremoni runt om i landet för de barn som har tvångsomhändertagits under Maktmissbruk och vi kommer att göra oss både hörda och sedda för att uppmärksamma vad som pågår. Barnen lider och vill hem men ingen lyssnar på dem och nu är vi alla trötta på den lama attityden från de styrande som inte lyfter ett finger för att se till att det blir bättre. Det är alltså lagligt att kidnappa barn hur som helst, men nu är vi väldigt många i föreningar som inte kommer att hålla tyst längre för att barnen ska hem till sina föräldrar!

Läs mera

Embla Dicer Riksföreningen RFTS

25.11.2014 16:29
 

KLIPP UT OCH SKICKA VIDARE:

 

Hur ödelägger socialtjänstens individ- och familjeomsorg kontakten mellan omhändertagna barn och biologiska föräldrar?

 

Alla som känner barn som bor i familjehem bör veta vad socialtjänstens individ- och familjeomsorg gör för att få kontroll över dem.

 

Socialtjänsten säger till barnen att deras föräldrar är sjuka, dåliga, tokiga, farliga, etc, och att de har placerat dem i familjehem för att skydda dem från sina föräldrar. Man inbillar barnen att de har tur som är placerade och att socialtjänsten ger dem bättre vård än de skulle fått hemma. Man säger till barnen att de inte kan ha kontakt med föräldrarna för att de är sjuka eller så hittar socialtjänsten på lögner som de berättar till barnen, så att barnen blir sårade, arga, upprörda och säger att de inte vill ha någon kontakt med sina föräldrar mer. Sedan ser socialtjänsten till att föräldrar får kontaktförbud, föräldern kommer i fängelse om de bryter kontaktförbudet genom att till exempel skicka gåvor och berätta för sina barn att de saknar dem och älskar dem. Socialtjänsten säkerställer också att barn placeras i familjehem och i ett nätverk som antar en negativ inställning till barnens föräldrar så att barnen påverkas av detta och känner att de borde skämmas över sina föräldrar och ta avstånd från dem. Föräldrar är ständigt hotade och trakasseras av socialtjänsten om de försöker att begära kontakt med sina barn. På så sätt förstör socialtjänsten kontakten mellan de placerade barnen och deras biologiska föräldrar. Socialtjänsten får barnen att tala illa om sina föräldrar och kanske till och med hata dem. Detta kallas för föräldrafiendlighetssyndromet.Socialtjänsten skapar en föräldrafiendlighetssyndrom hos många omhändertagna barn, för att ha kontroll över dem, så att de kommer att finna sig i att stanna kvar i familjehemmet och inte avvika.

 

Vet du någon som bor i ett familjehem och som inte pratar om sina föräldrar eller talar illa om dem?

 

Då ska du kontakta föräldrarna själv och ta reda på hur de är. Verkar dessa vara trevliga människor, så du kan lika gärna försöka visa detta för att främja barnet du känner och hjälpa till med att denne får kontakt med sina föräldrar igen. För en sak är jag helt säker på, och det är att både vi som föräldrar och barnen lider svårt av att socialtjänsten förstör kontakten mellan barn och föräldrar på detta sätt. De flesta föräldrar älskar sina barn och de flesta är vanliga människor som inte har gjort sina barn någon skada, men barnen har tagits ifrån dem av politiska eller ekonomiska skäl. Mycket få barn som bor i familjehem har, sjuka, dåliga, tokiga, farliga föräldrar eller föräldrar med allvarliga missbruksproblem. Detta är bara något som socialtjänsten och media försöker övertyga folk. Socialtjänstens metoder att förstöra kontakten är så falsk och så grym, att du inte tror det förrän du själv har upplevt det ...


 

 

Läs mera

https://swedenthelandwithouthumanity.blogspot.be/

15.11.2014 13:03

 

Läs bloggen där en hel familj blir drabbad under sin semester i Munkfors Kommun

https://swedenthelandwithouthumanity.blogspot.be

Läs mera

Sweden the land without humanity - Barn på semester i Munkfors Kommun 8 poliser med soc tar 5 barn LVU sommar 2013

15.11.2014 12:44

 phone call with one of the social workers Yesterday

 

The batle is still unchanged and going. Yesterday my mother talked on the phone with "Annette" one of the social workers (not sure or you can call them that) She asked her when they planned to go work together with the Dutch and Belgium authorities. On this Annette replied with this phrase "We don't care about the dutch authorities and the Belgium ones since they don't have a say in this case:"
Its a very strange reaction espacailly since in the court papers it clearly stands that the higher court has decided that they have to work together but they refuse to do that. Can you believe that?
I certainly can't yet its happening. 

Läs mera

Vi drabbade familjer stämmer in till Tingsrätten mot Munkfors Kommun

24.10.2014 12:58

Läs mera
1 | 2 | 3 | 4 >>