Starten 2013 - innan LVU tagandet första gången 6 november 2013 (Alla barnen togs från skola och dagis) soc med i ett telefonsamtal

23.06.2014 11:12

Starten 2013 - innan LVU tagandet första gången 6 november 2013 (Alla barnen togs från skola och dagis) soc med i ett telefonsamtal.
19.04.2014 11:22

Publicerad den 18 apr 2014

Fortsättningen ifrån film 1. Hur gick denna LVU till...?

Socialen i Munkfors Kommun tog mina fyra barn på grund av att min autistiske son med både adhd och ev en utvecklingsstörning. Psykologisk undersökning ska göras men han har inte kunnat landa i sin nya skola. Kommunen la ned Ransäterskolan där min son gick i en förskoleklass på 5 barn och han mådde bättre och nu har kommunen tryckt ihop en klass på 35 barn med 5 lärare som inte verkar förstå dessa barn med behov och det finns fler barn med behov i denna klass. Är även vän med två mammor till som har barn med behov i klassen och det fungerar inte så bra, de säger också att det är rörigt och oroligt även hemma.

Min son har uttryckt sig i skolan att vi har varit elaka mot honom och sedan har socialen tagit honom för polisförhör i Karlstad och lyssnat och tagit allt på orden. När han egentligen inte mår bra i sin nya skola, han springer runt som ett spöke och har tom bajsat på gården som aldrig hänt tidigare, har inga vänner och andra barn har varit elaka för det har han berättat när han har kommit hem. William hade med sig ett hopprep en dag från skolan och berättade att en pojke skulle ha sagt att han skulle dra den runt huvudet, dvs strypa sig. Dessa saker har inte hänt förr då han var lyckligare. Jag har haft möte med lärarna och rektorn tar inte ansvar, talat om allt jag kan om William för att de ska bemöta honom rätt och se till att han får rätt hjälp men allt bara nochaleras. De skyller tom på mig att vi har flyttat, dvs bytt hus, men jag har märkt själv hur alla hemska förändringar kom till när skolan började i höstas. De säger att han inte har extra kläder osv och det beror på att William har kastat runt med sina kläser och ligger utspridda överallt samt två jackor har försvunnit trots namn i dem, gympa och bad kläder som blivit mögliga. Ändå tjatar jag på dem att hjälpa William med allt för han klarar det inte själv, han har läkarintyg på att han ska ha hjälp med allt i sin vardag för att det ska fungera. Ingen bryr sig ...

Han är rymningsbenägen, förstår inte fara och det har jag läkarintyg på. Vid två tillfällen när jag kom för att hämta honom så hade han tagit sig utanför skolan och sprungit till bilen. Det kunde ha hänt något och vad vet jag hur mycket mer som händer på skolan när jag inte ser?

William kan inte tolka sin verklighet specielt bra och ofta, nästan varje dag får jag fråga William vad han menar med olika kommentarer? Han brukar säga fel och konstiga saker men skolan förstår inte honom och frågar inte heller mig som förälder även när jag har bett dem att höra av sig om något skulle vara ...

Det slutar med alla mina fyra barn blir omhändertagna och detta meddelar socialen genom ett mobilsamtal och hela mitt liv vänds upp och ned och lever med denna psykiska terror än idag. Socialarbetaren Anette Eriksson Qvicker ser till att allt blir bara värre och värre och inte bara för min familj utan för fler i denna kommun. Denna människa älskar makt och jag skulle kunna skriva en hel bok om henne och vad hon har ställt till med.

Utredningar som blir så smutskastade att vi inte ens förstår knappt vad det står i dem och det är fel barn till fel sammahang, med andra ord det är dessa kända klipp och klistra utredningar som är så kända. Två av barnen hamnar hos sin pappa som spinner vidare för sin egen vinning skull för han vill ha sina barn stadigvarande hos sig. Berättar då för soc att barnen säger både det ena och det andra och sedan blir man konfronterad med detta skitsnack i rätten, med andra ord alla emot sig som då hävdar sin smutskastade påståenden som framförallt kammarrätten lyssnade på. I förvaltningsrätten gick det bättre då jag fick hem två av barnen då vi kunde bevisa att socialen hade ljugit genom ett samtal med min son som jag spelade in, där de påstår att min son ska ha sagt div men min son säger att detta har jag aldrig sagt. Förvaltningsrätten kunde se genom socialen på ett bättre sätt tyckte jag. När jag får hemma två av barnen så går soc och överklagar så klart och sedan förlorade vi i kammarrätten och barnen togs åter. Inte nog med det, innan vi kom till kammarrätten så ringer denna Anette Eriksson Qvicker och påstår att jag har varit hemma till henne och Nina Andersson som är bihanget, och varit hotfull, jag vet inte ens vart dem bor! Detta är en skräckhistoria om hur en maktgalen tjänsteman tar till vilken metod som helst för att få utöva sin makt. Som sagt detta är inte allt, kan skriva en h el bok!

Idag är nu alla barnen placerade igen på två olika håll och jag får träffa dem varannan lördag i två timmar med vak och ringa, detta är den enda kontakten jag har med dem. Barnen gråter och vill hem och jag kan inte göra något förutom att vänta in dessa omprrövningstillfällen vart
6 månad - vad ska man ta sig till?

Jag läser till sjuksköterska och är skötsam, har aldrig haft några anmälningar eller konstigheter innan på något sätt och sambon utbildar sig inom svets. Vi är nu beskyllda för ev misshandel då min autistiske son ska ha sagt att vi har dragit honom i håret men det är syskonen så brukar göra detta då de retas med varandra. Mina två minsta har speciella behov och det enda som kan vara i vårt hem är lite stress då dessa två tar lite extra tid. Men något annat finns inte och vi har regelbunden kontakt med BUP pga av dessa diagnoser och de har tom varit i vårt hem och filmat för hjälp med sönerna och det finns ingen annan som har sett något orosväckande. Allt hände under två månader då William bytte skola och i den gamla skolan gick det så bra och ingen oro där heller. 
 


Många vänliga hälsningar

Veronica Johnsson med barnen Andy, Annabelle, William och Billy