Skolinspektionen ställer krav på Munkerudsskolan

27.11.2014 12:05

https://www.vf.se/nyheter/munkfors/skolinspektionen-staller-krav-pa-munkerudsskolan

 

 

Detta är starten på hela historien om LVU tagandet av alla mina fyra barn och en bekräftelse på att saker och ting inte gick rätt till. Min son mådde så pass dåligt i skolan och ingen förstod detta, istället går man bakom ryggen och lägger skulden på föräldrarna. Vägrar att se till barnets behov och hjälpa honom på rätt sätt, lättare att gå till socialen istället så de kan få få placera fyra barn! Min son gick i Ransäter skolan där allt gick bra med en liten trygg klass på max 6 barn till att trycka in honom i en klass med 35 barn och tycka att det var ok att behandla barnen med de speciella behoven på detta sätt, fler mammor har berättat hur deras barn mådde under denna tiden. Alla våga inte säga till och framförallt inte nu då risken att socialen blir inblandad tillsammans med skolan hur som helst.

 

Skolinspektionen ställer krav på Munkerudsskolan

Munkfors

Skolinspektionen ställer krav på ett åtgärdsprogram för en elev vid Munkerudsskolan i Munkfors. Eleven har särskilda behov och enligt anmälaren hade eleven en dag kommit hem med ett hopprep och hade fått höra av en annan elev att han skulle dra den runt huvudet.

Denna händelse utgör dock inte kränkande behandling, enligt Skolinspektionen.

Anmälaren anser att eleven inte fått sitt behov av stöd tillgodosett i skolan. Munkfors kommun har i sitt yttrande sagt att åtgärder vidtagits för att möta elevens behov. Eleven bytte skola och Skolinspektionen anser att eleven då borde ha fått ett nytt åtgärdsprogram eftersom nya lärare blev ansvariga och kräver att ett sådant upprättas, följs upp och utvärderas.

Enligt anmälaren ska eleven ha hittats utanför skolans område när föräldern skulle hämta denne. Kommunen anser att det är föräldrarnas ansvar att ha barnen under uppsikt vid lämning och hämtning. Skolinspektionen anser inte att det är visat att skolan brustit i sitt tillsynsansvar men framhåller vikten av att skolan tydligt informerar föräldrar om var skolans ansvar börjar och slutar.